| 26 квітня 2013
 130 учнів уманських загальноосвітніх шкіл змагалися у «Спартакіаді школярів»

130 учнів старшого шкільного віку протягом кількох днів приймали участь у змаганнях «Спартакіада школярів», аби вибороти право представляти збірну Умані на Чемпіонаті області з легкої атлетики.
- Це командні змагання, серед збірних шкіл, і проходять вони у двох підгрупах, – говорить директор Уманського міського центру фізичного здоров’я населення  «Спорт для всіх» Анна Фєдотова. – Спартакіада включає багато видів спорту: волейбол, настільний теніс, легка атлетика, «Старти надій», футбол, шашки, шахи. Кожен з цих видів ітиме, як окремий командний залік. Школярів, які покажуть найсильніші результати з легкої атлетики буде відібрано до складу Уманської збірної, яка має гідного представити наше місто на Чемпіонаті області з легкої атлетики, що проходитиме в Умані 28 квітня.
До речі, вже кілька років постіль загальноосвітня школа №3 залишається лідером, показуючи найкращі спортивні результати. Але і учні інших шкіл охоче приймають участь у спортивних змаганнях.
- Ще з сьомого класу приймаю участь у цих змагання.  У двох дисциплінах - біг на 100 і 200м– говорить учениця 11-А класу, Уманської міської гімназії, Ольга Мутузенко . -  Традиційно у складі нашої команди разом із ще трьома дівчатами бігли естафету. Нам дуже подобаються такі змагання, адже це і адреналін, і командний дух, тому настрій надзвичайно позитивний


У результаті змагань переможні місця розподілилися у наступному порядку.
Перша підгрупа:
Золоту медаль «Спартакіади школярів» здобула ЗОШ №3;
Срібло дісталося команді Уманської міської гімназії;
Бронзу вибороли учні ЗОШ №14;
Друга підгрупа:
Перше місце посіла команда ЗОШ №10;
Друге місце здобула команда ЗОШ №4;
Третє місце дісталося команді ЗОШ №1.


І як повідомила нам головний суддя та головний секретар «Спартакіади школярів», заступник директора Уманської ДЮСШ з навчально-тренерської роботи, Світлана Лут, за підсумком індивідуального заліку команду Умані на Чемпіонаті області з легкої атлетики  представлятиме наступний склад учасників:
1. Катерина Бурлака – ЗОШ №10;
2. Ніна Кривуша – ЗОШ №3;
3. Дарія Устенко – Уманська міська гімназія;
4. Анна Поліщук – ЗОШ №3;
5. В’ячеслав Задніпренко – ЗОШ №3;
6. Максим Музиченко – ЗОШ №3;
7. Владислав Забуранний – ЗОШ №3;
8. Марина Ігнатенко – ЗОШ №10;
9. Валерія Семенкова – ЗОШ №4;
10. Тетяна Аландарєва – ЗОШ №3.
До складу запасних учасників команди потрапили: Дмитро Романюк, Руслана Нечепорук та Яна Петренко - учні ЗОШ №3.
Організатори змагань -  відділ з питань фізичної культури та спорту і уманський відділ освіти.
До речі: «Спартакіада школярів» вже встигла стати доброю традицією для нашого міста, і проводиться в Умані близько 50 років. І  ще жодного разу примхи погоди не змогли завадити проведенню цих змагань.

                                                            текст і фото Наталія Крамаренко

2611

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз