14:46:53 | 15 квітня 2015
 Уманські студенти відзняли відеофільм

Сотні репетицій, десятки костюмів, кілограми  гриму та 4 години зйомок – актори театру драми та комедії педагогічного університету відзняли  свій перший фільм за мотивами вистави Михайла Старицького «По-модньому». Так актори вирішили відсвяткувати 15 День народження театру. В подальшому вони планують відзняти ще два фільми.

Справжній переполох влаштували актори театру уманського педуніверситету в селі Красногірка , Тростянецького району, Вінницької області. В хаті однієї із акторок театру відбувалися кінозйомки вистави «По-модньому».  Всі костюми та декорації були виготовлені руками керівника театру Наталії Алєксєєвої.

- Коли ми приїхали в село, то працювали у дуже швидкому режимі. Фактично  за 4 години відзняли весь кінофільм, - розповідає керівник театру Наталія Алєксєєва.  – Спочатку мешканці села вирішили, що хтось в святкує весілля. Проте коли дізналися, що йдуть кінозйомки, то навіть взяли у них участь.

Зйомки відбувалися на одну відеокамеру. Оператором та монтажером була Оксана Довгань. У її руках вистава перетворилася на справжній кінофільм.

Для акторів театру кінозйомки стали гарним досвідом. Кажуть, що зніматися в у фільмі легше ніж грати на сцені.

- Між фільмом та виставою різниця полягає в тому, що знімали ми все частинками. Перед кожним дублем можна було приготуватися, а от у виставі такого вже такого не зробиш, -ділиться з нами Олександр Щербак, виконавець ролі Вареника. - Коли вийшов на сцену,то потрібно грати до кінця. Можна сказати, у режимі нон-стоп.  

На відзнятому фільмі театр зупинитися не збирається. Зараз у планах зйомки та прем’єри ще двох фільмів. Це вистави, котрі написані українськими класиками.

 - Нас часто запитують чому ми беремо лише українську класику. Відповідь проста – тільки тут можна побачити глибину нашого народу, обрядовість, яскравість,  - говорить Наталія Алєксєєва. -  Сподіваюся,  що ми і надалі будемо творити, не менш плідно, ніж всі попередні 15 років.

Переглянути кінофільм за мотивами вистави Михайла Старицького  «По-модньому» можна на офіційному каналі УДПУ на сайті youtube.com

http://vch-uman.in.ua/

 

1385

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз