| 21 серпня 2013
 Тель-Авівський рабин закликає євреїв усього світу припинити їздити до Умані на Рош ха-Шана

Рабин і моель Північного Тель-Авіва Аві Зарка закликає ізраїльтян і євреїв усього світу припинити їздити до Умані на Рош ха-Шана. "Хто вам дозволяв залишати Ерец-Ісраель?" - Запитує він.

Рабин і моель Північного Тель-Авіва Аві Зарка закликає ізраїльтян і євреїв усього світу припинити їздити на Рош ха-Шана до Умані, на могилу рабі Нахмана з Бреслава, повідомляє INN. "Не можна нам їздити до Умані на Новий рік, що б ви не говорили, я не відмовлюся від цієї своєї точки зору", - заявив днями рабин, відповідаючи на запитання потенційних паломників.

Рабин Зарка заявив, що спільні масові молитви чоловіків за кордоном, не приносять ніякої користі - це "безглуздий екстаз". "Хто вам дозволив спускатися з Ерец Ісраель? Хто дозволив тікати від дружини і дітей на Рош ха-Шана? Який святковий стіл буде у дітей, батько яких знаходиться за кордоном?" - Запитує він. Замість поїздок до Умані, рабин пропонує організувати масову молитву в Ізраїлі, підшукавши хорошого кантора і сьогодення рабина, за прикладом "святих Йешива Бней-Браку".

Як повідомляв портал IzRus, у Умань цього року збираються приїхати близько 23-24 тисяч паломників. Для забезпечення їх безпеки місцева влада виділила 400 міліціонерів, а з Ізраїлю приїхало 12 поліцейських.

2102

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз