08:43:08 | 16 липня 2018
 СТУДЕНТИ-ІСТОРИКИ УДПУ УСПІШНО ПРОЙШЛИ АРХЕОЛОГІЧНУ ПРАКТИКУ

Студенти історичного факультету УДПУ імені Павла Тичини завершили проходження археологічної практики на базі Державного історико-культурного заповідника "Трипільська культура", що розташований у селі Легедзине Тальнівського району.

Сім незабутніх днів для істориків-першокурсників були насиченими не лише пізнанням сутності професії археолога, але й цікавим дозвіллям.

Студенти стали учасниками польової експедиції Інституту археології НАН України під керівництвом вченого секретаря інституту Олексія Корвіна-Піотровського, долучилися до розкопок трипільських поселень-гігантів в селі Тальянки та могильника черняхівської культури.

Майбутні фахівці знаходили залишки древнього посуду різного призначення: для зберігання зерна та інших продуктів, для приготування чаруючого зілля із зібраних трав та медових настоїв. Не менш цікавими та результативними були розкопки і некрополя черняхівської культури.

Завершили проходження археологічної практики урочистою посвятою студентів у археологи. Під час святкового обряду були присутні декан історичного факультету, професор Анатолій Карасевич; керівник практики, доктор історичних наук, професор Світлана Біляєва; старший науковий співробітник Інституту археології НАН України, доктор історичних наук, професор Борис Магомедов; заступник декана з виховної роботи, кандидат історичних наук Анна Шауренко; відповідальна за археологічну практику на історичному факультеті Катерина Діденко; наукові співробітники Інституту археології НАН України, голова студентського самоврядування історичного факультету Мирослава Пересунько. Майбутні фахівці обіцяли служити ідеї пошуку таємниць давніх цивілізацій, з повагою і доброчесністю нести прекрасне і вічне в душі майбутніх учнів.

На згадку про цей етап навчання кожен студент отримав пам’ятний сувенір – частинку трипільського посуду у вигляді підвіски на орденській стрічці.

1126

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз