| 12 серпня 2013
 Півтисячі мисливців відкрили сезон полювання на Уманщині

У суботу, 10 серпня, на Уманщині пройшло відкриття сезону полювання на пернату дичину. Відтепер мисливці можуть сміливо випробувати свої рушниці.

Голова Уманського товариства мисливців та рибалок Віталі Бабій каже, що відкриття сезону пройшло спокійно і без порушень.

- Ми не склали жодного протоколу. Усі мисливці відповідально поставилися до відкриття сезону, оформили потрібні документи та не порушували правил полювання, - каже Бабій. – Загалом же за порядком на мисливських угіддях 10 серпня слідкували 4 мобільні екіпажі, у складі єгерів та правоохоронців. Суттєвих порушень не зафіксували. За нашими підрахунками у день відкриття сезону полювання на пернату дичину на мисливські угіддя Уманщини вийшло з півтисячі мисливців, загалом же у нас в товаристві близько 800 мисливців.

Додає:

- Полювання відкрито і мисливцям не варто забувати і про те, що не можна полювати на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю або з використанням набоїв, споряджених кулями і шротом діаметром більше 5 мм. А виходити на полювання слід із дозвільними документами. Особи, винні у порушені цих та інших правил нестимуть відповідальність.

1849

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз