| 20 серпня 2013
 До кінця літа в Умані відремонтують 10 ліфтів

В умані відремонтують 24 ліфти, десять – до кінця літа

Нині у місті 24 ліфти чекають на ремонт. За словами в.о. начальника відділу житлового господарства Володимира Рязанова головна пролема чому затягується процес ремонту – складна процедура оформлення дозволів на капітальний ремонт.

- Шлях від виготовлення проектної документації до капремонту дуже довгий, - говорить Рязанов. - Спочатку експертний центр, який знаходиться у Черкасах, повинен обстежити ліфти, дати своє заключення. Після цього потрібно проплатити. А у нас проплата у казначействі зі збоями. Потім виготовляється проектна документація і знову експертиза, кошторисна, яка триває 45 днів.

На даний час в умані 24 ліфти знаходяться на капітальному ремонті. Всі документаційні перепитії пройдені на 10 ліфтів, які і планують полагодити в найближчий час. Решту – до грудня, адже кінець року, традиційно,  має погані показники проплати.

Є й інша проблема з ліфтами в місті - заборгованість зарплати ліфтовикам. Тарифи на комунальні послуги РЕУ, до складу яких входить плата за ліфти, не змінювались із 2008 року. Натомість вартість енергоносіїв та рівень заробітної плати значно зросли. Заборгованість за комунальні послуги призводить до боргу перед ліфтовиками, які змушені сидіти без зарплати.
За словами заступника міського голови Володимира Віблого в даному випадку вихід – винести оплату за користування ліфтами із квартплати та зробити її самостійним тарифом.

1548

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз