09:32:23 | 20 жовтня 2016
 Активні діти Умані отримали можливість реалізувати власні ідеї та змінити свою школу, місто і країну

Зазвичай, вони своїми вигадками дивують однокласників та вчителів, а в їх щоденнику часто можна знайти запис: «Не давав спокійно провести урок». Тепер, активні діти Умані отримали можливість реалізувати свої ідеї, і змінити свою школу, місто та навіть цілу країну. В місті стартував перший етап Всеукраїнського проекту «Відкривай Україну»

Про це пише "Вечірня Умань".

Познайомитись з проектом, творчі та активні діти, змогли під час презентацій, що відбулись 18 жовтня у стінах Уманського відділу освіти.

«Це те, що ми так довго шукали. Ще під час презентації проекту «Відкривай Україну» у нас виникли ідеї, які ми хочемо реалізувати у своїй школі. Тому вже збираємо команду, і готові вигадувати, творити та дивувати» - ділиться враженнями Вікторія Ніколюк, учениця 14 школи.

Участь у проекті може взяти кожен школяр, що навчається з 7 по 11 клас. Діти реєструються на сайті «Відкривай Україну», формуючи команду з 15 чоловік по 3 з кожного класу.

«Дітей зазвичай не відірвати від комп’ютера, вони живуть у світі соціальних мереж та ігор. Саме тому, проект стартує у зручному для них середовищі, у вигляді онлайн-гри. Діти, продовжують гратись за ком’ютером, але роблять це з користью. Адже для втілення проекту в життя, їм потрібно бачитись один з одним, вигадувати ідеї проектів, продумувати план дій, та втілювати його в життя. Це дасть їм змогу зрозуміти, що саме вони можуть змінювати цей світ, починаючи зі своєї школи і закінчуючи своєю країною» - розповідає координатор проекту в Умані Володимир Гамалиця.

На першому етапі, діти створюватимуть проекти у своїй школі, обираючи цікавий і зручний для себе напрямок: навколишнє середовище, урбаністика, соціальний напрямок, медійний, здоровий спосіб життя, культура і мистецство.

 Після цього, на учнів чекає проект, що змінить їхнє місто, який вони презентуватимуть у півфіналі на фестивалі у Черкасах. Переможець в області, змагатиметься у фіналі, де будуть командами з 24 областей України. Команда, що розробить найкращий проект, який може змінити усю країну, перемагає. Як приз, учні отримують кошти на втілення своєї ідеї, та тур Європою, щоб пізнати світ, і почерпнути нових креативних ідей.

Допомагатиме учням вчитель. Команда сама вирішує якого вчителя зі школи взяти до себе, вручаючи йому мітку учасника проекту. Це той єдиний випадок, коли вчитель не буде ставити оцінки, чи змушувати учнів виконувати якісь завдання. Він може тільки радити та підтримувати їх.

Реєстрацію учасників продовжено до 11 листопада. Подати свою заявку може кожен, заповнивши аканту за посиланням: http://vidkruvai.com.ua/

Якщо ж зі школи зареєструється більше ніж 15 чоловік, координатори проекту скорегують команду: з  8 по 13 листопада,  на електронну скриньку школярів надійде додаткове креативне завдання, - хто з ним впорається - той в команді.

Лист  про те, що ви потрапили в команду, учасникам надійде 14-16 листопада.

Для участі в проекті потрібно мати електронну скриньку на пошті Gmail, зареєструватись можна ТУТ.

1016

 

Коментарі


 

Для того щоб написати коментар потрібно авторизуватися. Немаєте аккаунта? Зареєструйтесь зараз